Eläimet

Kanat

Vanhat kanamme ovat sekaroituisia ja eripuolilta meille muilta kotikanaloilta tulleita kanoja, jotka osa on sitten intoituneet hautomaan ja saaneet tipuja. Harmaan sävuiset ja mustan kirjavat kanat ovat viime vuonna kanan alta kuoriutuneita nuorikoita, jotka ovat alkaneet munimaan reilu puoli vuotta sitten, ja joiden munat ovat edelleen jokseenkin pieniä. 

VUOHET

KANELI

Kaneli on meidän vanhin kuttumme, eli naarapuoleinen vuohi. Kanelin kileistä (vuohen poikanen), meillä on vuonna 2024 syntynyt kuttu Chayenne. Kaneli on 10-vuotias ja tullut meille toiselta vuohitilalta vuonna 2020. 

Kaneli on luonteeltaan tosi rauhallinen ja ihmisrakas, mutta osaa pitää puoliaan ja huolehtii hyvin omista kileistään. Jos joku yrittää päästä Kanelin tontille tai häiritsee liiaa, saattaa Kaneli nousta takajaloilleen ja esitellä omia sarviaan. Tämä yleensä riittää häiritsijöille. 

Kaneli tykkää erityisesti siitä, että sitä rapsuttaa sarvien välistä. Jos kerran alat rapsuttaa, työntää Kaneli koko ajan päätä kättä vasten, jotta jatkaisit rapsuttamista. 

SAHRAMI

Sahrami on meidän pukki, eli urospuolinen vuohi. Sahrami on syntynyt vuonna 2021 ja tuli meille samana vuonna muutaman kuukauden ikäisenä. Sahrami on Chayennen isä. 

Sahrami on luonteeltaan hyvin varovainen ja mieluummin seuraa ihmisiä sopivan välimatkan päästä, kuin tulee rapsuteltavaksi. Sahrami jopa vähän pelkää ihmisiä, mutta on kuitenkin hyvä lauman johtaja ja pitää huolta omasta laumastaan. 

VANILJA

Vanilja tuli meille syksyllä 2023. Vanilja on luotaisesti sarveton kuttu, ja väriltään valkoinen. 

CHAYENNE

Chayenne on Kanelin ja Sahramin jälkeläinen, syntynyt helmikuussa 2024. 

LAMPAAT

Ensimmäinen lammas on meille tullut vuonna 2020, se oli pässi (urospuoleinen lammas) ja vuotta myöhemmin ostimme kaksi uuhilammasta (naaraspuoleinen lammas). Kukaan näistä ensimmäisistä lampaista ei ole enää meillä, mutta nykyisistä lampaista yhtä lukuunottamatta kaikki on näiden ensimmäisten lampaidemme jälkeläisiä. Ainoastaan meidän pässimme on tullut tilan ulkopuolelta viime syksynä. Pässi, joka on väriltään mustavalkoinen on nimeltään Kinderi. Lisäksi meillä on laitumella tällä hetkellä mm. neljä aikuista uuhta ja muutama tämän kesän karitsa. Karitsoista Nattura-uuhta on ruokittu ihmisten toimesta tuttipullolla, koska hänen emonsa menehytyi pian karitsoinnin jälkeen. 


LAPINLEHMÄT

Meillä on kaksi aikuista lapinlehmää, joista toinen on vielä hieho. Lapinlehmät ovat pienikokoisempia kuin perinteiset lypsylehmät ja väriltään yleensä valkoisia, kuten meillä. Lehmän nimi on Tähdikki ja hienhon Ulpukka. Tähdikin erottaa Ulpukasta erityisesti isommista utareista. Lisäksi tänä kesänä laitumella on Tähdikin lokakuussa syntynyt sonnivasikka Valokki. 

KANIT

Kaneja meillä on kaksi aikuista. Kanit ovat rodultaa suurhopeita. Kanit ovat pihalla lattiallisessa häkissä. Kanien nimet ovat Massikka ja Fordson. Kanit tulivat meille keväällä 2023.