Eläimet

Kanat

Vanhat kanamme ovat sekaroituisia ja eripuolilta meille muilta kotikanaloilta tulleita kanoja, jotka osa on sitten intoituneet hautomaan ja saaneet tipuja. Harmaan sävuiset ja mustan kirjavat kanat ovat viime vuonna kanan alta kuoriutuneita nuorikoita, jotka ovat alkaneet munimaan reilu puoli vuotta sitten, ja joiden munat ovat edelleen jokseenkin pieniä. 
Tänä kesänä on lisäksi kuoriutunut 7 uutta tipua, ja yksi kana hautoo parasta aikaa useita munia. Saa nähdä milloin tulee lisää tipuja.

VUOHET

KANELI

Kaneli on meidän ainoa kuttumme, eli naarapuoleinen vuohi. Kanelin kileistä (vuohen poikanen), meillä on edelleen Pippuri- ja Lipstikka-pukit. Kaneli on 6-vuotias ja tullut meille toiselta vuohitilalta vuonna 2020. 

Kaneli on luonteeltaan tosi rauhallinen ja ihmisrakas, mutta osaa pitää puoliaan ja huolehtii hyvin omista kileistään. Jos joku yrittää päästä Kanelin tontille tai häiritsee liiaa, saattaa Kaneli nousta takajaloilleen ja esitellä omia sarviaan. Tämä yleensä riittää häiritsijöille. 

Kaneli tykkää erityisesti siitä, että sitä rapsuttaa sarvien välistä. Jos kerran alat rapsuttaa, työntää Kaneli koko ajan päätä kättä vasten, jotta jatkaisit rapsuttamista. 

SAHRAMI

Sahrami on meidän pukki, eli urospuolinen vuohi. Sahrami on syntynyt vuonna 2021 ja tuli meille samana vuonna muutaman kuukauden ikäisenä. Sahrami on Pippurin ja Lipstikan isä. 

Sahrami on luonteeltaan hyvin varovainen ja mieluummin seuraa ihmisiä sopivan välimatkan päästä, kuin tulee rapsuteltavaksi. Sahrami jopa vähän pelkää ihmisiä, mutta on kuitenkin hyvä lauman johtaja ja pitää huolta omasta laumastaan. 

PIPPURI

Pippuri on Kanelin ja Sahramin ensimmäinen, kesällä 2022 syntynyt, pukkikili. Pippuri täytää elokuussa vuoden ja on sitten "aikuinen"

Pippuri on meidän lemmikki, ihmisrakas ja hellyydenkipeä pukki, joka kulkee talvella meidän kanssa lenkillä. Pippuri tulee etenkin isännästä hyvin mustasukkaiseksi ja pyrkiikin tulemaan väliin, mikäli isäntä rapsuttaa välillä jotain muuta eläintä. 

LIPSTIKKA

Lipstikka on meidän vuohista kuopus, syntynyt 26.4.2023. Lipsikka on Kanelin ja Sahramin kilipukki. Lipstikka on vilkas ja touhukas ja kantaa kaulassaan kelloa. 

Lipstikka vietti laitumelle pääsyn jälkeen ensimmäisten viikkojen yöt aitan alla paossa mäkäräisiä, mutta on nykyään jo pääasiassa laitumella. Lipstikka keksi itse aita-alusen olevan mukavan viileä ja rauhallinen paikka nukkua. 

LAMPAAT

Ensimmäinen lammas on meille tullut vuonna 2020, se oli pässi (urospuoleinen lammas) ja vuotta myöhemmin meille tuli toiselta lampurilta kaksi nelivuotiasta uuhilammasta (naaraspuoleinen lammas). Myöhemmin nämä uuhet ovat lisääntyneet, kesällä 2022 toinen uuhista sai neloset ja toinen kaksoset. Näistä karitsoista meillä on enää kaksi uuhta ja yksi pässi. Tänä kesänä kolme uuhista on karitsoineet ja yhteensä meillä on tänä kesänä laitumella vilistämässä neljä karitsaa, joista yksi on uuhi ja kolme on pässejä.