LEPOLA FARMI

Lepola Farmi on omavaraisuuteen pyrkivä ja perinteitä vaaliva maalaistalo, jossa toimii kotieläinpiha, aittakahvila sekä tilapuoti. Lisäksi Farmilla on majoitustoimintaa päärakennuksen yläkerrassa ja aitassa.  

Farmin toiminta on alkanut kesällä 2023, joten vielä omavaraisuus on hyvin pientä, mutta askeleita siihen suuntaan on otettu jo ensimmäisenkin kesän aikana rakentamalla kasvihuone ja kasvimaata. Tulevaisuuden ajatuksena on, että kahvilan tarjottavat olisi valmistettu mahdollisimman pitkälti Farmilla tuotetuista elintarvikkeista. Jospa joskus tilapuodista olisi saatavilla myös Farmilla omasta maidosta valmistettuja juustoja. 

Farmia pyörittää Kirsti-emäntä ja Matti-isäntä, sekä heidän elämän keskipisteet, koko ajan hurjaa vauhtia kasvava pikkuemäntä, Aino ja kesällä syntyvä pikkusisarus.  

Farmi on avoinna ympäri vuoden. siellä järjestetään erilaisia tapahtumia normaalin päivätoiminnan ohessa. Tapahtumista tiedotetaan somekanavilla ja verkkosivuilla.

Lepola Farmi sijaitsee Viitasaarella, Huopanankoskella. Lepolantie 97.

Farmin elämää voit seurata myös emännän pitämästä blogista.


KOTIELÄINPIHA

Kotieläinpiha sijaitsee piha-alueella aittakahvilan lähistöllä. Kotieläinpihalla on tällä hetkellä kanoja, kaneja, lampaita, vuohia sekä muutama lapinlehmä.

Kanat kulkevat kesällä normaalisti osittain pihalla vapaana ja osin aidassa. Kanoja meillä on tällä hetkellä 10 aikuista kanaa, 1 kukko.

Lampaat ja vuohet ovat kesällä laitumella. Laidun on välittömästi pihan lähellä, joten kävelymatkaa ei juuri tule. Lampaat ja vuohet ovat kovin seurallisia ja pitävät rapsutuksista. Aidan raosta pääsee niitä rapsuttelemaan. Lampaille ja vuohille voi tarjota pihasta löytyvää heinää, voikukanlehtiä tai horsmia. 

Lampaita meillä on tällä hetkellä kolme aikuista uuhta, kaksi pässiä, sekä kolme tänä keväänä syntynyttä karitsaa.

Vuohia on kolme aikuista kuttua, ja pukki, sekä yksi kilikuttu. Vuohilla on pääosalla sarvet, mutta he ovat isoa pukkia lukuunottamatta hyvin hellyydenkipeitä ja ihmisystävällisiä. Pukki on myös kiltti, mutta hyvin varovainen ihmisten seurassa ja seuraa mieluummin tilannetta vähän etäältä.

Eläimiin voit tutustua lisää klikkaamalla linkkiä.

KAHVILA

Aittakahvila sijaistee nimensä mukaisesti vanhassa vilja-aitassa. Kahvila on tilava, mutta hämyinen sillä siellä on haluttu säilyttää mahdollisuuksien mukaan alkuperäinen tunnelma. Kahvilan kalustus on kaikki vanhaa ja käytettyä  ja siksi samalla kahvila toimii myös pienimuotoisena kotimuseona.

Kaikki kahvilassa tarjottavat tuotteet leivotaan kotileipomossa aamulla ennen kahvilan avautumista. Leivonnassa hyödynnetään kesäisin satokauden tuotteita.

Erityisruokavalioista tarjolla on myös gluteeniton ja maidoton vaihtoehto. Jotta tuotteen puhtaudesta voidaan varmistua, valmistetaan tuotteet aina eri aikaan kuin normaalit tuotteet, joten gluteeniton/maidoton vaihtoehto on saatavilla kysyttäessä, jolloin se sulatetaan pakkasesta ja tarjotaan lämpimänä. 

Pihalla on asiakkaiden käytettävissä huussi (kompostoiva käymälä), johon mahtuu lastenrattaiden kanssa tai pyörätuolilla. Mikäli tarvitset apua liikkumiseen kotieläinpihan tai kahvilan alueella, pyydäthän sitä rohkeasti meiltä. 


AUKIOLOAJAT JA HINNASTO

Aukioloajat: 

Avaamme ovemme kesäkaudelle 2024 12.6.2024 klo 11.

Tämän jälkeen olemme avoinna keskiviikosta lauantaihin 11-18 


Hinnasto kotieläinpiha:

Lapset 3€ (alle 2-vuotiaat ilmaiseksi)

Aikuiset 5€

Perhelippu 2 aikuista ja 3 lasta 16€

Kahvilaan ei pääsymaksua.OHJEITA ASIAKKAILLE

Pysäköinti tapahtuu merkityillä paikoilla. Pihaan ei saa ajaa, kuin invakortilla. Näin piha voidaan rauhoittaa jalankulkijoille ja leikkiville lapsille.

Kotieläinpihan alueelle ei voi tuoda koiria tai muita lemmikkieläimiä. Meidän eläimet eivät ole tottuneita koiriin ja voivat säikähtää koiria.

Koiran voi jättää käynnin ajaksi tien vieressä oleviin puihin kiinni. Tulossa on samaan paikkaan asiakkaiden koirille häkki. Vettä koiralle voi pyytää kahvilasta. 

MAJOITUSHUONEET

Aittamajoitus

Farmilla on kaksi majoitushuonetta aitan yläkerrassa. Aittamajoituksessa on mahdollista päästä kokemaan miltä rengeistä tai piioista on tuntunut kesällä majoittua aitassa. Aittahuoneet on pyritty säilytämään mahdollisimman autenttisina, siten huoneissa ei ole sähköä, tai seinissä eristystä. Aitassa nukutaan vanhoissa puusängyissä pimeässä ja myös helteellä viileässä huoneessa, taustamusiikkina luonnon äänet, lintujen laulu ja laitumella olevien eläinten touhut. Aitassa majoittuja saa herätyksenkin, kuin ennen vanhaa, kun kukko alkaa kiekumaan aamuvarhaisella. Aittamajoittujilla on mahdollisuus käydä suihkussa päärakennuksen kellarissa, sekä varata erillisestä maksusta käyttöön puusauna. 


Aittamajoitus on varattavissa sääolosuhteiden mukaan syksyisin siihen asti, kun yölämpötilat pysyttelevät kymmenen asteen yläpuolella. 


Aittamajoituksen varaajan on hyvä tiedostaa:

  • Sängyt ovat vanhoja puusänkyjä, joiden pituus on noin 175cm
  • Aitoissa ei ole äänieristystä, joten majoittujan toivotaan kunnoittavan naapurihuoneessa olevan oikeutta yörauhaan, sekä tiedostavan että pihan äänet kuuluvat huoneisiin selvästi.
  • Aitat on ikkunattomia ja sähköttömiä ja ainoa luonnonvalo, mikä huoneissiin tulee, tulee hirsien raoista, räystäiltä tai katon harjalta. Majoittuja saa mukaansa lyhdyn, minkä valossa näkee aitassa touhuta.

Päärakennuksen huoneet

Päärakennuksen yläkerrassa on yksittäin varattavissa kaksi majoitushuonetta ja lisäksi on mahdollisuus varata koko yläkerta omalle seurueelle. Majoittujilla on yläkerrassa yhteiskäytössä WC-tilat, sekä oleskelutila, jossa kahvilan ollessa suljettuna tarjoillaan aamupala. Oleskelutilassa on tuvan pöytä, sekä kahvin/teen keittomahdollisuus ja jääkaappi ja mikro majoittujien omia eväitä varten. Suihkussa on mahdollista käydä kellarissa, lisäksi erillisestä maksusta mahdollisuus saunoa. 

Peräkammari on pienehkö huone kahdelle hengelle. Huoneessa on parivuode.

Tupakammari on iso huone, jossa on parivuode, sekä kaksi erillisvuodetta. Tupakammari sopii erityisesti lapsiperheelle. 

Yläkerta on myös mahdollista varata kokonaan omaan käyttöön, jolloin Peräkamarin ja Tupakamarin lisäksi käyttöön saa Erstuvan. Erstupa on tavallisesti osa oleskelutilaa ja sen kautta on kulku yläkerran muihin tiloihin. Varatessa yläkerran kokonaan omaan käyttöön, käytössä on yhteensä 8 vuodetta, joista kolme on parivuodetta. Lisäksi on mahdollista sopia erikseen lisäpatjoista tarvittaessa. 

Päärakennuksen huoneet ovat varattavissa ympäri vuoden. Yleistä tietoa majoittujille

Majoitustoiminta tapahtuu kodissa, jossa asuu vakituisesti kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta (toinen syntyy kesällä). Talo ja piha-alueet ovat siis ensisijaisesti meidän koti. Toivomme, että majoittujat huomioivat ja kunnioittavat tätä. Majoitushuoneisiin voi siis kuulua lapsen itkua ja leikin ääniä niin ulkoa kuin sisältä, niin yöllä kuin päivällä.

  • Farmin alueella on ehdoton kielto alkoholin ja muiden päihteiden käytölle. 
  • Tupakointi on sallittua vain erikseen merkityllä alueella tontin laidassa paikoitusalueen reunalla.
  • Omia lemmikkieläimiä ei saa tuoda piha-alueelle, vaan ne on pidettävä kytkettynä tien laidassa olevassa pienessä metsäalueella tai lainattava metsässä olevaa häkkiä vierailun ajaksi. Juomavettä lemmikille voi ottaa talon seinässä olevasta vesipostista.
  • Suihkutilat sijaitsevat päärakennuksen kellarissa ja ne ovat yhteiset talon asukkaiden kanssa. Suihku on majoittujien käytössä päivittäin 17-20 välisenä aikana. Muina aikoina vain erikseen sovittaessa.
  • Sauna on mahdollista varata erillistä maksua vastaan. Saunaan mahtuu kerralla 2-3 henkilöä. Sauna lämpeää puulla ja se lämmitetään majoittujalle erikseen sovittuna aikana.


MAJOITUSHINNASTO

AITTAMAJOITUS

Piian kammari tai Rengin tupa Aitassa, huoneet 2+1 hengelle

35 € 1 henkilö/yö

50 € 2 henkilöä/yö

+ 10 € lapsi (alle 15-vuotias) /yö

PÄÄRAKENNUKSEN HUONEET:

Peräkammari, huone 2 henkilölle

50 € 1 henkilö/yö

65 € 2 henkilöä/yö

Tupakammari, huone 4 henkilölle

50 € 1 henkilö/yö

65 € 2 henkilö/yö

85 € 3 henkilöä/yö

100 € 4 henkilöä/yö

+ 10 € per lapsi (alle 15-vuotias) /yö

Päärakennuksen yläkerta: Peräkammari, Tupakammari ja Erstupa, yhteensä 8 henkilölle

150 €/yö

+ 15 € per lisähenkilöt

Saunan käyttö:

20 €/h


Hinta sisältää aamupalan kahvilassa, sekä huoneen siivouksen ja vuodevaatteet, sekä pyyhkeet. 

Majoituksen voi varata numerosta 040 169 4368 tai sähköpostilla lepolafarmi@gmail.com