Haaveita ja unelmia

01.08.2023
Kun me Matin kanssa aloimme aikanaan pitämään yhteyttä, kävi hyvin nopeasti selväksi, että meillä oli samankaltaisia haaveita elämästä. Kun sitten myöhemmin häitä suunnittelimme, halusimme häissä laulettavan laulun Nytpä tahdon olla mä, pienen mökin laittaja... Tämä laulu kun kuvasti meidän haaveita ja unelmia aikalailla täydellisesti. 


Laulussa lauletaan pienestä pirtistä, navetasta ja riihestä sekä saunasta. Tallissa on hevonen, navetassa lehmiä, sikoja ja lampaita. Tämä kaikki on meidän haaveissa, osin jo toteutuneena. No ehkä meillä on vähän isompi kuin pieni pirtti. 

 

Monesti olemme naurahtaneet, että mikäli meidän ei tarvitsisi ajatella lainkaan toimeentuloa ja siksi käydä töissä, meidän kotimme saisi olla sähkötön ja vedetön, ja voisimme käyttää kaikki aikamme kodin pyörittämiseen ja eläinten hoitoon, saada mahdollisuuksien mukaan lähes kaikki ruoka itse tuotettuna ja olla mahdollisimman omavaraisia. 


Vielä tähän on paljon matkaa, mutta ensimmäisiä askeleita on sitä kohti otettu. Ehkä jonakin päivänä voidaan myös Kahvilassa tarjota pääasiassa itse tuotettua ruokaa. Helppoa se ei ole ja työtä riittää, mutta kun itselle tekee, on työkin mieluisaa.

"Paljon voimaa tehdä työtä, 

sekä onni aina myötä. 

Siinä kaikki toivehein, 

joista laulun tämän tein."


Tervetuloa seuraamaan meidän matkaa kohti omavaraisempaa elämää.